Egyéni lenyomat

A 3D tervezéssel készült egyéni ház rendkívüli kényelmet és mozgásszabadságot biztosít. Az így kapott izoláció segíti az eszköz passzív védelmi képességét. A fül síkjában lévő termék nincs útban a fegyver használatakor vagy a terepen lévő intenzív mozgáskor.

Pásztázás

Az elektronika egyik legjelentősebb funkciója a halk hangok felerősítése, valamint a finom neszekre való fokuszálás. A többcsatornás működés lehetővé teszi, hogy a különböző távolságokon lévő mozgások hangjait dinamikusan kezelje és megfelelő módon erősítse a gyorsabb észlelés érdekében.

Védelem

Az impulzusvédő algoritmus folyamatosan működésbe van a termék használatakor. A 85-dB-nél hangosabb hangokat, mint amilyen fegyverdörrenés is, 5-15 milliszekundum alatt erre a szintre korlátozza. Az elektronika és az egyéni ház együttesen védi a dörejártalomtól a dobhártyát. A lövés után az elektronika azonnal visszaáll a pásztázó funkcióra.

Kiterjesztett programlehetőségek

A három program lehetőséget ad arra, hogy az adott szituációhoz leginkább illő beállítást válassza. Így a teljes csendben lévő közeli mozgásoktól, egészen a távolabb lévő halk hangokig kiterjeszthető az ön hallásának érzékenysége.

Bluetooh program

Két független jelút áll rendelkezésére, melyet külön-külön és együttesen is használhat. A három aktív zajvédelmi program mellé bármikor bekapcsolhatja a modult telefonálás céljából. A telefon hangerejével tetszés szerint beállíthatja az arányokat. Mindeközben a Kaliber észlelési és védelmi funkciói továbbra is működnek.Amennyiben eltávolítja az elemet, a Kaliber továbbra is használható a bluetooth kábellel audio streamelésre vagy kommunikációra.

Javasolt felhasználási helyek

Vadászathoz
Sportlövéshez
Agyaggalamb lövészet
Csoportos vadászat

Összehasonlítás


Fültok

Célja, hogy a lövés hangját csillapítsa, ezzel óvva a vadász hallását. Ennek számos hátránya van, hiszen vadászat közben szükséges a környező zajokat, neszeket hallani, de a lövés pillanatába vissza kell tenni ahhoz, hogy működjön majd újra levenni és ezt a mozdulatsort ismételgetni minden egyes lövés előtt. 

Hátrányai:

  • kizárja a környezeti zajokat
  • meleg, ami megnehezíti a hosszabb viselést
  • kényelmetlen, a tus sokszor hozzáér a műanyag burkolathoz
  • nehezíti a kommunikációt a többi vadásszal
  • sok helyet foglal


Univerzális füldugók

Fix méretük miatt a legtöbb embernek nem illeszkedik tökéletesen a fülébe így kiesik vagy nyomja a használó fülét, legrosszabb esetben nem nyújt e miatt megfelelő védelmet. Termék előnye, hogy olcsó de a filteres változat is 10-16 dB hangerőt lefog a környezeti zajokból ami elég ahhoz, hogy megkeserítsen egy sikeres vadászatot. 

Hátrányai:

  • illeszkedési problémák
  • folyamatos dugultság érzet
  • részleges védelem
  • nem segíti a vadászt a vadászat során
  • kényelmetlen lehet a viselése